Oliebollen kopen

De beste oliebollen kopen voor oud en nieuw!

Oliebollen kopen met oud en nieuw is een typisch Nederlandse traditie. De dagen worden kouder en de nachten langer maar met de beste oliebollen kan je wat warmte en gezelligheid bieden. De Nederlander is gewend aan de koudere temperaturen en snijdende wind maar zal altijd een warme oliebol kunnen waarderen.

Waar komt het eigenlijk vandaan?

Uit de geschiedenis van Nederland komt naar voren dat de eerste oliebollen gegeten werden door de Friezen en de Batavieren. Soms worden deze ook verward met de eigenaardige oliekoek die volgens wetenschappers al voor de 17e eeuw werden genuttigd. Het is eigenlijk hetzelfde concept alleen is de koek plat ten opzichte van de beste oliebollen.
Het bewijs wat het verste terugverwijst is te traceren tot voor de christelijke jaartelling. Dit was een prehistorische tijd en dat maakt de traditie nog indrukwekkender.
De Germanen offerden aan het eind van een kalenderjaar hun voedsel aan de godin Perchta om de godin tevreden te houden. In dit deel van het jaar stierven toentertijd veel mensen door de kou en er was natuurlijk ook nog geen medicatie voor behandeling. Je kan natuurlijk nog geen oliebollen kopen maar was dus echt een offer van je eigen voorraad. Het voedsel werd gebakken in olie en er werd vervolgens in witte meel bedekt zodat het zwaard van Perchta te vet zou zijn om te kunnen toeslaan. Het was dus een soort offer om de leefbaarheid te vergroten van deze barre maanden in de middeleeuwen.

Nu is het tijd om zelf toe te slaan

Zit jij nu met een kwijlend bord dit te lezen door deze mooie traditie? Dan is het tijd om de beste oliebollen te kopen om aan de traditie te voldoen. Nu zul je gelukkig de oliebollen niet hoeven te offeren aan de godin Perchta maar zal je ze aan je zelf kunnen offeren. De oliebol is niet weg te denken bij de meeste activiteiten en evenement in de laatste twee maanden van het jaar in Nederland. Op de kermis vind je ze op elke straathoek en zelfs de meeste bakkers beginnen met de verkoop ervan. Het mooie aan de oliebol is dat hij bijna niet te vinden is buiten die twee maanden om. Dit is nu echter verleden tijd met de opkomst van het internet. Door onderzoek te doen kun je de beste oliebollen nu vanuit thuis vinden. Door eerst onderzoek te doen op het internet kan je recensies vergelijken om zo je oliebollen te kopen met een gerust hart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *